Új gyakorlat a kockás hasért

Ez a variáció könyörtelen lesz minden izmoddal a válltól a csípőig.

hirdetés

A török felállás a teljes test erejét növeli, míg ha gyakorlat egy részét – az elejét – hajtod csak végre, teljes mértékben a hasra és a vállakra koncentrálsz, mondja a Men’s Health fitnesz szakértője, B.J. Gaddour.

Ő nevezte el Gladiator getup-ként a következő módosított változatot. Ugyanúgy indul, mint a sztenderd verzió, fekszel a hátadon és az egy kettlebellt vagy egy kézisúlyt tartasz az egyik vállad felett. A másik kar tőled 45fokos szögben a talajon. A súlyt tartó karral azonos oldali láb hajlítva, ellenkező oldali kinyújtva a talajon. Felemelkedsz a 45fokos szögbe letett karod irányába alkartartásba, majd kinyújtod a kart és végül felemeled a csípődet. A súly végig a vállad felett tartod, és nem veszed le róla a tekinteted. Ebből a híd helyzetből azonban nem mész tovább, hanem a hátul lévő lábat a másikhoz hozva átmész oldalsó plank helyzetbe úgy, hogy a felül lévő lábat nyújtva oldalra emelve kitartod.

Gaddour szerint a gyakorlat végezhető 10, 20, akár még 30 percig is folyamatos oldalváltásokkal. Növeld a láb kitartásának idejét, ami kezdetben legyen 1mp, és minden egyes ismétlésnél egy kicsivel több. Legyen az edzésprogramod része, és még Maximus is irigy lesz a hasizmodra!

Forrás: MH; Kép: Europress

oszd meg

Értékelés:
(0 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 4484 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!