Gyönyörű új kabrió a Ferraritól

Kiderültek a LaFerrari Spider kabrió mire képes.

hirdetés

Az autót az októberi Párizsi Autószalonon mutatják be, de a Ferrari most sok mindent elárult róla. A Ferrari megmutatta az első hivatalos képeket a LaFerrari nyitott tetős változatáról, amely a hírek szerint nem Spider, hanem Aperta utónévvel érkezik. Hosszú ideig csak a találgatások mentek a legvadabb Ferrari, a LaFerrari tető nélküli változatával kapcsolatban. Annyiszor felröppent már a hír, hogy készül, és annyira nem történt semmi, hogy sokáig mindenki azt hitte, hogy nem is lesz belőle semmi. Aztán szép lassan csak elkezdtek csorogni az információk, mígnem végül kedden fotókat és menetadatokat is közölt az olasz cég.

A Ferrari egyelőre csak képeket mutatott az autóról, a pontos specifikációkat és a menetteljesítményeket megtartotta magának. A hajtáslánc mindenesetre megegyezik a zárt változatéval.

hirdetés

LaFerrari Spider 02

A kiszivárgott információk szerint az utastér mögött egy 6,3 literes V12-es motor van, pont úgy, mint a kupé változatában. A hagyományos hajtáslánc 790 lóerőt ad majd le az aszfaltnak, amit egy 160 lóerős villanymotor is segíteni fog. Vagyis a kocsi összesen 950 lóerős lesz, mindehhez pedig több mint 900 Nm-es nyomaték társul. A motorhoz egy hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós automata váltó is tartozik.
A Ferrarinál azt mondják, az alvázat jelentős mértékben módosították, hogy a kocsi merevsége és a menetstabilitása a tető hiánya ellenére megmaradhasson. Mindemellett az aerodinamikai kialakítását is megpiszkálták kicsit.

hirdetés

A nyitott LaFerrari karbonszálas anyagból készült kemény tetővel és levehető vászontetővel is rendelhető lesz.

LaFerrari Spider 03

A 0-100 km/h-s sprintet 2,9, a 200 km/h-s sebességet kevesebb mint 7, a 300 km/h-s tempót pedig 15 másodperc alatt teljesíti. A végsebessége 350 km/h-ra körül lesz.

A Ferrari egyelőre nem hajlandó elárulni, végül hány darabot készítenek a kocsiból, ahogy azt sem, mi lesz a végleges neve.

oszd meg

Értékelés:
(1 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 3041 alkalommal
Tovább a kategóriában: « Szuper viccek! A Cyclotron bicikli »

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!