A kidolgozott hátizom az új hasizom

A hasizom az, aminek edzésére – a bicepszhez hasonlatosan – rá lehet kattanni. A kockás has mindig is edzettségi mutató volt, egyfajta szexuális kisugárzás jele, sőt még a munkamorálé is.

hirdetés

A cél, hogy ugyanolyan kidolgozott legyen a hátad, mint a hasad.

Miért fókuszálnál olyan izomra, ami a tükörben nem látszik? A vékony fiúknak lehet szép hasuk, de csak az edzetteknek szép hasuk és hátuk, egyszerre. Ráadásul a hát egy széles felület, ami nagyobb metabolikus potenciállal bír. Minél több izmot hordasz a hátadon, annál kevesebb zsír lesz a hasadon. Ráadásul a „Back Abs” izmai védik a gerincet, segítségükkel ellenállóbbá válsz. Ha ugyanis elég figyelmet fordítasz a tükörben nem látható izmokra is, javul a tartásod és a teljesítményed.

6 fontos gyakorlat és a táplálkozás:

Deadlift, farmerjárás, kettlebell swing, húzódkodás, evezés és TRX-shoulder raise. Az a közös mindegyikben, hogy a hát izmait úgy edzik, hogy stabilizálják és védjék mozgás közben a gerincet (főleg az ágyéki szakaszt).

A hátizmok kidolgozása a konyhában kezdődik, étkezésünk ugyanis 80%ban számít bele az eredménybe (az egyén genetikájától függően eltérhet az érték). A lényeg, hogy testtömeg kilónként 2,2 gramm protein és 1,1g zsír az ajánlott napi bevitel. Azaz 90 kilósan megközelítőleg 200 gramm fehérjét és 100 gramm zsírt kéne tartalmaznia az étrendednek. Azaz edzés után 50-150 grammnyi szénhidrátot kell fogyasztanod (hol többet, hol kevesebbet). Legyen ez az kiindulópont, innen figyeld, mire reagál jobban a szervezeted. A legtöbb férfinek jobban megy a több zsírt-kevesebb szénhidrátot tartalmazó étrend, míg némelyeknek (főleg a súlyt nehezen felszedők) több szénhidrátra és kevesebb zsírra van szükségük.

Forrás: MH; Kép: Europress

 

oszd meg

Értékelés:
(0 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 5949 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!