A boldog kapcsolat 5 titka

Az Illinois Egyetem egyik új kutatása szerint csupán öt dolog szükséges a boldog kapcsolathoz:

nyitottság, pozitív hozzáállás, megerősítések, feladatmegosztás és közös társaság.

Ráadásul a kutatók szerint ha csak egyetlen képes vagy fejlődni, nagy valószínűséggel előbb-utóbb a többi is működni kezd. Nézzük, hogyan is néz ez ki a mindennapokra lefordítva.

1. Mondj igazat

Az igazmondás egészséges – szó szerint. Egy nemrég készült kutatás eredményéből kiderül, hogy a kevesebb hazugsággal operáló férfiak kevesebb egészségügyi panaszról számolnak be hazudósabb társaiknál. Kezd kis lépésekkel: például ha a haverokkal csapott görbe este kicsit túlgörbül a célon, vállald fel, hogy többet ittál a kelleténél, de mutass rá a pozitívumokra is: viszonylag korán értél haza, építgetted a kapcsolati tőkédet, és végre egyszer jól ki tudod magad aludni.

2. Éld túl a kényes helyzetet egy mosollyal

Olyasmit mondtál, amit nem kellett volna? Elő a fogpaszta vigyort! A nők hajlamosabbak szavaid helyett a testbeszédedre hallgatni (vagyis a mosolyodra összpontosítani a félresikerült mondatod helyett). A mosolygás ugyanis a barátság és a biztonság legfontosabb jele.

3. Bókolj a hosszabb házasságért

Az apróságok hosszú távon összeadódnak. Egy házaspárokat vizsgáló kutatás során azok a házaspárok, akik gyakran mutatták ki gesztusokkal ragaszkodásukat, boldogabbak is voltak. Mondd meg partnerednek, ha tetszik az új nadrágja. Vagy küldj neki egy kedves e-mailt minden különösebb ok nélkül.

4. Több szexre vágysz? Vállalj több házimunkát

Senki sem szeret porszívózni, de mi lenne, ha azt mondanánk, hogy ennek a tevékenységnek köze van a gyakoribb szexhez? Egy 7000 fős kísérlet során minden 1 százalék házimunka egy éves időtávon 0.6 százalékot dobott a szex gyakoriságán. Számold csak ki, mennyit nyerhetsz, ha jelenlegi aktivitásodat megduplázod!

5. Szítsd fel a lángot dupla randival

Egy baráti párral töltött este megerősítheti a kapcsolatotokat. Nemcsak azért, mert új oldaláról is megismerheted partneredet, hanem azt is világosabban fogjátok látni, melyek azok a területek, amelyekre több figyelmet kell fordítanotok (például ha azt látjátok, hogy barátaitok milyen jól megértik egymást akár félszavakból is), és milyen csapdákra kell elkerülnötök (ha a másik pár minden apróságon összekap).

Forrás: MH; Kép: Europress

oszd meg

Értékelés:
(3 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 4603 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!