Tizenhárom percig tart a jó szex

Nem kell, hogy egész éjszakán át tartson az aktus.

Hiszik vagy sem, de az elképzeléseik ellenére a jó szex csak tizenhárom percig, vagy még rövidebb ideig tart, bár ebbe az előjáték egyáltalán nem számít bele.

Eric Corty és Jenay Guardini kutatók kikérdezték a Szexterápia és -kutatás Szövetség tagjait, akik között akadt pszichológus, orvos, szociális munkás, családterapeuta és nővér, akik évtizedek óta betegek ezreit kezelték.

"A férfiak és nők saját és partnerük szexuális teljesítményének megítélésében részben szerepet játszik a társadalom formális és informális üzenete." - mondják a kutatók. "Sajnos napjaink kultúrája megerősített bizonyos sztereotípiákat a szexuális aktivitással kapcsolatban. Sok férfi és nő képzeletében él a hatalmas hímtagok, kőkemény merevedések és egész éjszakán át tartó aktusok fantáziaképe.

34 szakember válaszolt a kérdésékre az aktus optimális hosszát illetően, a behatolástól az ejakulációig.

szexelo par 2A relatíve kisléptékű felmérés résztvevői 3-7 perces aktust tartottak megfelelőnek, 7-13 perceset pedig kívánatosnak. Az ennél rövidebb túl rövid, a hosszabb pedig túl hosszú.

Korábbi kutatások eredményei szerint a nők és férfiak nagy százaléka állította, hogy a közösülésnek legalább 30 percig kell tartania.

Fölösleges indokolatlanul magasra állítani a mércét. Ez csalódást és elégedetlenséget szülhet. Ezekkel a kutatásunkkal remélhetőleg eloszlathatjuk ezen ábrándokat, és reális adatokkal biztathatjuk az embereket, így megelőzhetjük a szexuális működési zavarokat és frusztrációt.

oszd meg

Értékelés:
(3 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 40728 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!