Beszélj a jobb szex érdekében!

A szexualitásról folytatott nyílt kommunikáció közvetlenül összefügg a nemi kielégüléssel.

hirdetés

Akik jobban hozzá vannak szokva a szexről beszéléshez, nagyobb valószínűséggel teszik ezt a nemi aktus közben. Ez a különbség azonban nem magyarázza azt, miért teljesebb a szexuális élete azoknak, akik nyíltabban beszélnek a szexről.

par az agyban 03„Ha a legkisebb szorongást érzik is a párbeszéddel kapcsolatban, az már befolyásolja azt, hogy egyáltalán kommunikálnak-e vagy sem, ez azonban közvetlenül összefügg a szexuális elégedettséggel” – magyarázta a kutatás vezetője, Elizabeth Babin, a Clevelandi Állami Egyetem szakértője. „Ez a szorongás valahogyan kizökkentheti őket a pillanatból, ezáltal csökkentheti az együttlétek alatt megtapasztalt kielégülést.”

Babin és munkatársai 207 huszonkilenc év átlagéletkorú személyt kértek fel arra, hogy töltsenek ki kérdőíveket a szexuális kommunikációval, nemi kielégülésükkel és a nemi aktus közben alkalmazott verbális és nem verbális jelzésekről. A résztvevők szexuális önbecsülésükről is vallottak.

hirdetés

Az eredmények azt mutatták, hogy a szexuális párbeszéddel kapcsolatos kényelmetlenség leronthatja a szex örömét – a szorongás az ágyban folytatott kevesebb kommunikációhoz és általában alacsonyabb szexuális elégedettséghez vezet. A szex közben folytatott kommunikáció ezzel szemben a nagyobb nemi kielégüléssel állt összefüggésben. A nem verbális kommunikáció szorosabban összefüggött a kielégüléssel, mint a verbális kommunikáció. A nem verbális jelzések Babin szerint biztonságosabbnak tűnhetnek.

Babin a kutatás következő részében párokat fog vizsgálni, hogy mindkét oldalról felderíthesse a kérdést, és megtudhassa, milyen hatást gyakorol a párok kommunikációs stílusa szexuális elégedettségükre. A végcél az, hogy olyan eszközökkel szolgálhassanak a terapeutáknak és a szexuális tanácsadóknak, amelyek segíthetnek megtanítani az embereket a nyílt szexuális kommunikációra. A szexuális kommunikáció Babin szerint külön készségnek számít, amit nem mindenki sajátított el megfelelően.

par az agyban 02

hirdetés

Forrás:newsee.hu

oszd meg

Értékelés:
(1 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 1386 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!