Elképesztő robotlábak

Gyorsabban futhat terepen is, mint egy olimpiai bajnok.

hirdetés

Elképesztő találmánnyal állt elő Keahi Seymour. Tizenkét évig dokumentum filmeket készített a kengurukról. Ekkor döntötte el, hogy készít egy szerkezetet, ami hasonló módon kiegészíti az ember lábat, hogy képes legyen nagyokat szökkenni futás közben akár a kenguruk. Így született meg a Bionic Boots prototípusa. Van valami eredendően félelmetes a bionikus dolgokban és a Bionic csizma sem kivétel ez alól. Kicsit, olyan terminátoros.

BionicBoot 

Seymour 17 évesen készítette el a Bionic Boot nevű futóváz első prototípusát, az azóta eltelt évek során pedig számtalan hasznos fejlesztést eszközölt. A jelenlegi változat 2012 óta körvonalazódik: a váz nagy része alumíniumból és karbonból áll, megerősítve egy mesterséges Achilles-ínnal, ami az elrugaszkodásban játszik fontos szerepet.

bionic boots 4Az eszköz jelen pillanatban olyan 40 kilométer/órás sebességre képes, ami nem rossz tekintetbe véve, hogy ez nagyjából egy olimpiai bajnok futó sebessége 60-100 méteres rövid távon. Az átlagos futássebesség 15 km/h és még, ha jó erőnlétben vagyunk is hosszabb távon maximum 20 km/h. Nagyjából olyan sebességgel lehet vele futni, mint egy lassan mozgó jármű. A gyártó szerint kényelmes és teljesen környezetbarát.

BionicBoot5A csizma még fejlesztés alatt áll, de a feltaláló a 65 kilométer/órát célozta meg, ami már tényleg szuperhősökre jellemző gyorsaság. Ahhoz, hogy a futóváz egy nap elterjedt termékké váljon, Seymour szerint még kell pár prototípus.

 

hirdetés

oszd meg

Értékelés:
(1 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 16365 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!