A világ legnagyobb játékfegyverét építette meg

Az ex-NASA mérnök akkora Nerf puskát épített, hogy átlövi a focipályát.

hirdetés

A NERF fegyver mostanában igen nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében. És mivel minden férfi egy "nagy gyerek", így ahogy az lenni szokott, olykor a felnőttek is belecsapnak a lecsóba, és maguk is nekilátnak a tapadókorongos pisztollyal lövöldözni. Ahogy a mondás is tartja: a fiú és a férfi játéka között a játékszereik ára a fő különbség. Ebben az esetben egy volt NASA mérnök úgy gondolta, hogy ő nem szórakozik a kézben elférő gyári változatokkal, és készít valami olyat, ami igazán grandiózus.

NERF: (Márka név). Egy felhúzós fegyver fajta, aminek létezik automata, elemekkel működő verziója, pisztoly méretű, de hatalmas helikopter-gépágyúra hajazó változata is. Apró kis szivacs töltényeket lő ki magából.

Mark Rober, és két társa, Ryan és David nem gondolkodtak kicsiben, hanem rögvest egy akkora NERF pisztolyt készítettek, ami a megfelelő lőszerrel képes átlőni egy egész focipályát (amerikait), sőt, kisebb társaival ellentétben nem megtapad az ablaküvegen, hanem kitöri azt a francba, ahogy kell.

Mark egyébként 9 évig dolgozott a NASA-nál, így nem csoda, hogy a mérnöki tevékenység a kisujjában van, és olyasmiken töri a fejét, mint a gigantikus Nerf pisztoly. Persze itt már nem valami rugó szolgáltatja a kilövéshez szükséges energiát, hanem egy speciálisan kialakított sűrített-levegős rendszer, ami több mint 200 bar nyomást képes kifejteni és 65 km/h sebességgel távozik a töltény a fegyverből. Hogy hogyan is néz ki mindez a valóságban? A videóból kiderül…

hirdetés

oszd meg

Értékelés:
(1 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 13758 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!