Szex után a férfi enne, nő ölelne

A stabilabb kapcsolatban a férfi is jobban benne van az ölelkezésben.

A Pensylvániai Egyetem emberi társas kapcsolatokat vizsgáló tudósai szerint, amíg a nők alkalmi szex után még ölelkezni és beszélgetni szeretnének, addig a férfiak ilyenkor egy cigarettára, kávéra vagy valami harapnivalóra vágynak inkább.

a ferfi enne

Abban az esetben viszont, ha a férfi szeretné a későbbiekben megismételni az éjszakát és már akkor érzi, hogy hosszabb távon is működhet a dolgok, sokkal nagyobb hajlandóságot mutat az összebújásra.

A fenti tanulmány résztvevőit arra kérték, értékeljék a csók, az ölelés és a beszélgetés fontosságát. Az eredmény szerint a nők ezeknek nagyobb jelentőséget tulajdonítanak, még akkor is, ha nem terveznek hosszútávú kapcsolatot partnerükkel.A férfiak viszont az ilyen szintű intim ölelkezéshez és bújáshoz elsősorban az apaszerepet kapcsolják, így náluk csak akkor jut szerephez az effajta gyengédség, ha partnerüket majdani feleségükként is el tudják képzelni.

A no olelne 02Szakértők szerint a tartós kapcsolatban élők szex után történő összebújása evolúciós folyamat eredménye, vagyis az aktus után az esetleg teherbe esett nő vágyik a meghittségre, a biztonságra, a férfi pedig ölelésével védelmezi asszonyát és talán utódját is. Stabil kapcsolatban tehát a férfiak is vágynak az intimitásra, bár még mindig nem annyira, mint a gyengébbik nem képviselői. Tovább erősíti és mélyíti ezt a fajta biztonságérzet nyújtást, a "Szeretlek!" szó fontossága, amiben mindkét fél egyetértett.

Ha pusztán a biológiai folyamatokat nézzük, a gyengéd érzelmek nélkül bonyolított szex utáni különbség egyszerűen magyarázható: orgazmus közben szabadul fel az oxitocin nevű hormon, amiből a női test jóval többet termel, mint a férfi. Utóbbi szervezetéből ejakulációkor távozik az összes oxitocin, így a szexszel együtt járó intimitást is csak addig igényli.

Amikor két ember egymásba szeret, mindkettejükben megnő ennek a hormonnak a mennyisége, így erősödik köztük a kötődés és ezzel együtt az összebújás iránti vágy.

oszd meg

Értékelés:
(3 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 16647 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!