Nyár végén szeretkezünk a legtöbbet

Vízpart, napsütés és szex.

Jó időben nő a szerelmespárok szexuális étvágya. A legújabb felmérési adatok szerint a szerelmesek szexuális élete augusztusban a legaktívabb.

A szakértők szerint ez főleg annak köszönhető, hogy a napfény megnöveli a boldogság-érzetért felelős szerotonin- és a dopamin-, valamint a szexuális vágyat fokozó tesztoszteron-szintet. Ezt követi másodikként a július, végül harmadik dobogósként a június. A szakértők szerint a nyári hónapokban főként a kevesebb ruha és a napfény jótékony hatásai miatt fokozódik a szexuális aktivitás. "Emellett a nyári szünidő és szabadságolás miatt az embereknek több idejük van egymásra, mint egyébként" - írják a kutatók.

Szabadban elfogyasztott reggeli, barátokkal töltött délutánok, sétálgatás egy parkban... Az együtt töltött idő pedig közelebb hozza a párokat egymáshoz. Ez pedig megnöveli a vágyakat is.

Ne felejtsük azt sem el, hogy májusban születik a legtöbb kisbaba, így a július-augusztus hónapok a legtermékenyebbek. És ez nem túlzás, nagyon sok nő beismeri, hogy nyáron szexuális élete sokkal aktívabb mint az év többi hónapjában.

nyari vegen szexelunk a legtobbet 01

Érdekes módon a felmérések szerint az egyébként a szerelmesek hónapjának elkönyvelt februárban töltik az emberek a legkevesebb időt szexuális együttlétekkel. Telente az emberek szervezetében nagyobb koncentrációban fordul elő a melatonin nevű hormon. A melatonin az alvási ciklust irányító hormon. Megnöveli a REM-ciklus hosszát, és élénk álmokat eredményez, emiatt alvászavar ellen adják. Hat a test hőmérsékletére, és álmosságot okoz. Ennek legfontosabb következménye pedig az alacsony libidó, valamint a depresszió és a letargia.

nyari vegen szexelunk a legtobbet 03Nyáron az évben felgyülemlett fáradságokat némiképp kipihenhetjük, szabadság idején pedig fellélegezhetünk a mindennapi nyomás alól. Sok pár ki is használja ezt a lehetőséget.

Francia tudósok szerint napsütésben a flörtölés is könnyebben megy. A vizsgálatok során ugyanis kedvező időjárási feltételek mellett a résztvevő lányok sokkal szívesebben adták meg számukat az ismeretlen, de jóképű csábítóknak, mint borult, felhős időben.

A szexológusok szerint a szexuális étvágy évszakonként váltakozik. Nyáron a libidó igencsak megnövekszik.

Mindenki tudja, hogy a sok stressz, a fáradság, veszekedés csakis árthat a párkapcsolatoknak. Tudatosan is próbálhatunk jobban odafigyelni, hogy ne csak nyáron legyen béke a családban. Törődjünk többet a szerelmi életünkkel! Kevesebb veszekedés, több szex!

oszd meg

Értékelés:
(1 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 3516 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!