A tetovált nőket könnyebb megkapni?

A tetoválás kihathat a vonzerőre.

A tetoválás sokszor bír valamilyen jelentéssel viselője számára, ám egy tanulmány szerint a férfiak egy másik jelentést is társítanak hozzá: a tetovált nőket ugyanis szexuálisan sokkal szabadosabbnak gondolják, mint tetoválatlan társaikat.A Viren Swami és Adrian Furnham (Newcastle Egyetem, Egyesült Királyság) által végzett vizsgálat során a szakemberek egy strandon a férfiak ideiglenes tetoválást viselő hölgyekkel kapcsolatos reakcióit figyelték meg.

tetovalt no

Az eredmények azt mutatták, hogy a férfiak inkább kezdeményeztek kapcsolatot a vizsgálatban részt vevő hölgyekkel, mint más, nem tetovált nőkkel. Az is bebizonyosodott, hogy a férfiak nagyobb esélyt látnak abban, hogy egy tetovált hölggyel sikerül randit megbeszélniük.A kutatók ezen kívül azt is leírták, hogy a tetovált nők irányába lényegesen gyorsabb és határozottabb fellépést mutattak az alanyok, ami annak is betudható, hogy a férfiak a nők megjelenése alapján vonnak le következtetést azok szexuális hajlandóságáról. Utóbbit igazolja egy második vizsgálat is, ami kimutatta, hogy a férfiak inkább feltételezik az első randi utáni szex valószínűségét, ha a kiválasztott hölgyön tetoválás található.

tetovalt no3

A fenti vizsgálattal párhuzamosan a Cornell Egyetem kutatói a szabados és visszafogott hölgyek illetve férfiak barátkozási szokásait vették górcső alá. Ennek eredményeképp kimutatták, hogy - még a szexuális szabadosság kapcsán liberálisan nyilatkozó, ám kevésbé ledér hölgyek esetében is - a visszafogottabb nők általában kevésbé barátkoznak az általuk könnyűvérűnek tartott társaikkal. Férfiak esetében ellenben a szexuális szabadosság nem jellemző eleme egy barátság kialakulásának vagy megmaradásának.

tetovalt no2

oszd meg

Értékelés:
(6 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 39195 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!