A szex jótékony hatásai

Tudjuk azt , hogy a szex a legjobb dolog a világon és kiváló stresszoldó is egyben.

Az sem titok, hogy a boldogsághormonok miatt jobb kedvünk is lesz tőle. De tudtad, hogy egy heves szex majdnem annyi kalóriát éget el, mintha két autót is lemosnánk.

A szex a testünk egyik legősibb, alapvető karbantartója is. Lelkünkre gyakorolt jó hatása mellett azonban élettani hatásairól nem lehet megfeledkezni. Egy kiadós ágytorna körülbelül úgy hat ránk fizikailag és annyi kalóriát is éget el, mintha például szörföznénk egyet. (Már ha tudnánk szörfözni). Növeli a pulzusszámot és serkenti a vérnyomást, csakúgy, mint a sport: szex közben a testünk átvált egy másik üzemmódba: szaporábban vesszük a levegőt, hogy biztosítsuk a megfelelő oxigénellátást, izmaink pedig folyamatosan dolgoznak, miközben a vérnyomásunkkal együtt a kondíciónk is javul.

Szenvedély számszerűsítve

A szeretkezések kalóriaégetésben magasan vernek jópár mozgásformát. A sor végén a lassabb tempójú szeretkezés áll, 208 kalória/alkalommal, ezt követi az átlagos intenzitású együttlét, ami 296 kalóriát igényel összebújásonként. Érthető módon azonban a szenvedélyes szeretkezés a legjobb a zsírégetésben (is), hiszen 383 kalóriával számolhatunk akciónként. Ez tehát többet jelenthet a kalóriafelhasználás tekintetében, mint egy nagyobb bringázás 15 km/h sebességgel, de még a lassú tempójú szeretkezés is felér egy laza táncolással. A szex ezen felül erőssé teszi immunrendszerünket, miközben el is lazulunk tőle, kikapcsolódunk és feltöltődünk mentálisan. A sporthoz hasonlóan viszont itt is érhetik balesetek az embert, gondoljunk csak a begörcsölt izmok kellemetlen tünetére (sokszor éppen a legjobbkor). Még egy ok, hogy komolyan vegyük a bemelegítést! (Például a csókolózást.)

1 csók = mínusz 1 kocka csoki

a szex fogyaszt 2Számos helyen lehet olvasni, hogy a párok egy idő után nem csókolóznak, vagy csak nagyon ritkán. Pedig az élvezeten túl például 20 percnyi csókolózással 200 kalóriát is elégethetünk, ami nagyjából egy csokis jégkrémnyit jelent. 20 percnyi csók tehát több kalóriától szabadít meg bennünket, mintha például kiporszívóznánk a lakásban. (És mennyivel kellemesebb!)

Ezt az információt talán érdemes megosztanunk a kedvesünkkel is – csak legyen, aki végül kitakarítja a nappalit.

Szexkémia

Az biztos nem új információ, hogy szex közben a kémia dominál. A szexuális együttlétek alatt hormonok termelődnek bennünk, amelyek fokozzák az élvezetünket. A simogatások, az ölelgetések és maga a szex is oxytocint, azaz kötődési hormont termel, az orgazmus pedig az endorfinnal, más néven boldogsághormonnal ajándékoz meg bennünket. Ennek köszönhetjük a boldogság és a beteljesülés érzését, valamint a szex utáni jó közérzetet.

A boldogság kék madara

Ha egy nő jól érzi magát a bőrében, nem tudja (és általában nem is akarja) titkolni. Ez pedig akkor következik be, ha ki van békülve önmagával és elégedett. A legtöbb nő az alapján is ítéli meg saját kívánatosságát, hogy milyen visszacsatolásokat, jelzéseket kap a választott férfitól saját nőiességére, megjelenésére, viselkedésére, azaz női mivoltára. Tehát :  ha megmutatod, mennyire kívánod (de nem tepered le akarata ellenére persze), jó eséllyel boldog lesz melletted, és eszébe se jut féltékenykedni.

Szex közben pedig egyébként nem a kalóriaégetés és nem is az egészségmegőrzés lebeg a nő szeme előtt, hanem sokkal inkább a másik vonzódásának érzete: ez jelenti a legnagyobb elismerést és bókot nőiségének. Ettől lesznek a nők igazán boldogok.

Forrás: ferfialom.hu

oszd meg

Értékelés:
(5 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 29257 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!