A kötözős szex egészségesebbé tesz

A mai világban már annyira nem számít tabunak a szadomazo szex

Olyannyira nem, hogy nemrég még bestseller is lett belőle, amit meg is filmesítettek. Bár azért az átlag emberek perverz szokásnak tartják, de a legújabb kutatás szerint a szado-mazo szerelmeseit pszichológiailag egészségesebbé teheti az élvezetek e fajta hajszolása, mint amilyenek a szelídebb szexuális élet kedvelői. 

bilincs3

Dr. Andreas Wismeijer pszichológus vezetésésvel a Tilburg Egyetem kutatói kimutatták, hogy a BDSM (bondage, discipline, sado-mazochism), vagyis a kötözéses és szado-mazo szex szerelmesei jobban teljesítettek számos személyiség- és pszichológiai teszten, mint azok, akik nem kedvelik az ilyesfajta szexet. A szakértők ezt azzal magyarázták, hogy a bizarr szex kedvelői extrovertáltabbak, nyitottabbak az új élményekre, és kevésbé neurotikusak. 

A Journal of Sexual Medicine szaklapban megjelent kutatáshoz Dr. Wismeijer és munkatársai 902 darab BDSM szexet folytató és 434, visszafogottabb nemi élettel rendelkező személlyel töltettek ki kérdőíveket. Az alanyok csak annyit tudtak, hogy a vizsgálat célja általánosan az emberi viselkedés kutatása. A kérdések a személyiségre, az elutasítással kapcsolatos érzékenységre, a kapcsolatbeli kötődés stílusára, valamint a boldogságra vonatkoztak.

Az eredmények alap szinten azt mutatták, hogy a BDSM gyakorlói semmivel sem zavartabbak, mint az általános népesség. Valójában extrovertáltabbak, nyitottabbak az új élményekre, és lelkiismeretesebbek, mint kevésbé kalandvágyó társaik. Ezen kívül kevésbé neurotikusak, mely személyiségjegyet a szorongás mértéke jelez leginkább. A BDSM kedvelői ráadásul az elutasítással kapcsolatos érzékenység tekintetében is alacsonyabb pontszámot értek el az általános népességnél, ami azt méri, hogyan éreznek a paranoid személyek azzal kapcsolatban, ha mások nem kedvelik őket.

A BDSM szeánszban játszott szerep érdekes módon összefüggésben áll a személyek pszichológiai profiljával. A domináns szerepet betöltők bizonyultak a legkiegyensúlyozottabbaknak, az alárendeltek a legkevésbé kiegyensúlyozottaknak, a két szerepet váltogatók pedig valahol középen álltak a skálán. Az alárendeltek azonban soha nem értek el rosszabb eredményt az általános népesség tagjainál, sőt gyakran jobbak is lettek eredményeik.

Forrás:newsee

oszd meg

Értékelés:
(1 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 22261 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!