A férfiak vonzalma a női mellhez

Miért önt el a vágy, ha meglátsz egy mellett?

A heteroszexuális férfiak női mellek iránt érzett vonzalmának okára kereste a választ Larry Young, az Emory Egyetem pszichiáter professzora, aki szerint a jelenség az emberi evolúcióval magyarázható.

noimellek2

Young az anya-gyermek kapcsolatra vezet vissza mindent, hiszen a mell elsődleges funkciója a szoptatás, amelynek az anya-gyermek kötődés kialakulásában van fontos szerepe, és később ugyanígy a párok közti összetartozás érzését erősítheti. Szoptatás közben a mellbimbókat inger éri, amelynek hatására oxitocin termelődik az agyban, ami segít az anyának, hogy minden figyelmével a gyermekére koncentráljon. Ugyanakkor a mellbimbó ingerlésének a szexualitásban is szerepe lehet, a nők nagy részénél ugyanis pont olyan örömérzést okoz, mint a vagina vagy a csikló ingerlése. Ha a férfi partner a mellbimbókat simogatja, a nőkben ugyanúgy felszabadul az oxitocin, mint szoptatás közben, ám ilyenkor abban segíti a nőt, hogy partnerére összpontosítsa figyelmét, illetve erősítse az iránta érzett vágyat.

Jordan Carver aferfi.hu7

Lényegében tehát arról van szó, hogy a férfi a mellek iránt érzett vonzalmával azt akarja elérni, hogy a nő rá figyeljen és őt kívánja meg. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy az állatvilágban miért nem alakult ki ugyanez a szexuális funkciója az emlőknek. A válasz egyrészt abban rejlik, hogy az emberekkel szemben az állatfajok 97 százaléka nem monogám kapcsolatban él, másrészt abban, hogy az embereknél a felegyenesedés következtében több lehetőség nyílt arra, hogy a mellbimbót is inger érje szex közben.

oszd meg

Értékelés:
(0 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 4259 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!