Nincs csúnya nő, csak kevés alkohol

Valóban szebbnek tűnnek a nők az alkohol fogyasztás hatására?

hirdetés

Szakemberek megcáfolták azt a nézetet, miszerint néhány korsó sör után minden nő megszépülne a férfiak szemében.

Sokkal inkább arról van szó, hogy az alkohol lezárja agyunknak azt a területét, amely visszatart attól, hogy gyors impulzusok alapján hozzunk döntéseket.

Dr. Amanda Ellison, a Durham Egyetem Pszichológia Tanszékének előadója több kutatást is végzett azzal kapcsolatban, milyen hatást gyakorol az alkohol az agyra. A szakember elmondta, hogy az evolúció során a nők egyre válogatósabbak lettek azzal kapcsolatban, hogy kivel hajlandóak ágyba bújni, és mindkét nemre jellemző lett, hogy egyre inkább a lelki társat keresik a másikban, akinél a személyiség ugyanolyan fontos, mint a kinézet. Ugyanakkor alkohol hatására minden felborul, mivel kikapcsolja az agy racionális és döntéshozó részét, míg a szexuális vággyal kapcsolatos területet nem befolyásolja. Ennek következménye, hogy pár pohár sör, bor vagy tömény után kevésbé leszünk válogatósak, ez ugyanakkor egyáltalán nem jelenti azt, hogy szebbnek látnánk a másikat, mint amilyen valójában.

lany poharral 2

Dr. Ellison ugyanakkor azt is hozzátette, hogy egy csomag sós mogyoróval megúszhatjuk, hogy elveszítsük a fejünket, és másnap elszörnyedve nézzük, ki mellől is mászunk ki az ágyból, ugyanis így egyrészt kerül némi étel is a gyomrunkba, másrészt a só segít megkötni a vizet. Ha az agy elkezd rehidratálódni, a mérgek is távozni kezdenek a szervezetből, az alkohol már nem lesz olyan erős hatással az agy receptoraira, és a racionális gondolkodás is visszatér.

Dr. Ellison úgy véli, a témával kapcsolatban még további kutatásokra is szükség lesz, hiszen egyre természetesebbé válik, hogy férfiak és nők alkohol hatása alatt ismerkednek. Ezért nem árt jobban megismerni agyunk alkoholos befolyásoltság alatt megmutatkozó reakcióit is, mielőtt egy egész generáció születne meg úgy, hogy szüleik valójában ki nem állhatják egymást.

lany poharral 4

oszd meg

Értékelés:
(1 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 6977 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!