Paradicsommal a fogamzásért

Paradicsommal a férfi meddőség ellen.

hirdetés

Egy új kutatás szerint a paradicsomban található likopin a növény egyik fő vegyülete, akár 70 százalékkal is megnövelheti a férfiak nemzőképességét. Vagyis gyógyír lehet a férfi meddőségi problémákra.

tamato

Akár minden hatodik párnak nagy segítség lehet, akik jelenleg gyermektelenek.

A likopin egy vörös színű karotinoid. Ez adja a gyümölcsök és zöldségek piros színét. A paradicsom színanyaga is ez, de sok más bogyós gyümölcs színét is ez adja (például csipkebogyó). Az  erős antioxidáns hatására már korábban felfigyeltek a likopinnak. Ennek a tulajdonságának köszönhetően képes megvédeni a szervezetet a rák kialakulásától is. Elsősorban a prosztatarák megelőzésében találták hatékonynak, így nem meglepő a most felfedezett nemzőképességre gyakorolt pozitív hatása sem.

A kutatók egy teljes éven keresztül vizsgálták a magas likopin bevitel férfiakra gyakorolt hatását. Emellett számos más korábbi kutatás is igazolja, hogy sokkal élénkebben úsznak a spermiumok ettől a vöröses színű karotinoidtól.

Sajnos vízben rosszul oldódik a likopin, ezért nincs értelme csak a fogamzásra gyakorolt pozitív hatása miatt kifosztani a zöldségeskerteket. Leginkább zsíros, olajos oldatban például paradicsomszószként fogyasztva szívódik fel leghatékonyabban az emberi szervezetben.

- Végre valami, amire azt mondják, hogy megfőzve az egészségesebb és nem kell nyersen enni, mint az állatoknak. - gondolja egy férfi magában.

Akik babát szeretnének, nem árt, ha innentől kezdve gyakrabban esznek bolognait, milánóit, pizzát, vagy bármilyen más paradicsomos ételt.

hirdetés

Forrás:newsee

oszd meg

Értékelés:
(0 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 4242 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!