Hogyan is néz ki egy bicikli? Te le tudnád rajzolni?

Megépítette az emlékezetből lerajzolt bicikliket

hirdetés

Hogyan is néz ki egy bicikli? Mi benne a lényeg? A kerék? Első pillanatra, nincs benne semmi bonyolult: két kerék, váz, ülés, lánc, két pedál.

bicikli 03

Gianluca Gimini tervező egy érdekes dolgot fedezett fel: kiderült, a legtöbb ember nem tudja felidézni hogyan is néz ki pontosan egy kerékpár, akkor sem, ha minden nap dolgozni jár rajta.

2009 -ben Gianluca megkérte több barátját, hogy rajzolják le egy papírra az ismerős járművet. Az eredmények nagyon meglepték őket. Nevetségesen sikerültek a rajzok, és nagyon kevés hasonlóságot mutattak a hagyományos kerékpárokkal.

bicikli 01

 

bicikli 02

Hat évig gyűjtötte a tervező a rajzokat a barátoktól és az ismerősöktől. A teljes gyűjteményt 376 db kerékpárrajz alkotja (500 ember csupán 75% -ig volt képes elvégezni a feladatot, így ők nem számítanak bele). A kísérlet legfiatalabb résztvevője 3 éves volt, a legidősebb 88 éves.

Ez a projekt jól mutat rá arra a tényre, hogy mennyire szelektív és tökéletlen az emberi emlékezet, és mennyire nagyon gazdag a képzeletünk.

bicikli 05

 

bicikli

 

bicikli

hirdetés

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

hirdetés

Érdekességek még, hogy a kerékpárok 75% -ka balra néző, míg  jobbra mindössze a 25%.

A nők 90% -ka az első kerékhez kapcsolta a láncot (vagy mindkettőhöz, az elsőhöz és a hátsóhoz is). A férfiaknak ezzel szemben nem okozott problémát, hogy elhelyezze a láncot rendesen, ők inkább igyekeznek túlkomplikálni a művüket, amikor rájönnek, hogy a rajzuk nem helyes. 

Gianluca ezeket a rajzokat csinálja meg 3D-s modelleké. Ennyi egyedi formatervel kevesen büszkélkedhetenek a földön.  Közös még a cangákban, hogy egyik sem működőképes, mert a legtöbb még kanyarodni sem tudna.

 

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

 

bicikli

hirdetés

Forrás: behance.net

oszd meg

Értékelés:
(0 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 22124 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!